DÜZCE / ÇİLİMLİ - İbrahim Hoşver Ortaokulu

Etiket Sonuçları: REHBERLİK FAALİYETLERİ

Kas

Rehberlik hizmetleri kapsamında yapılan üst eğitim kurumu tanıtım gezisinde okulumuz 8.  sınıf öğrencileri ilimizde bulunan Fen Lisesini yerinde görerek ayrıntılı bilgi edindiler.

2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzdan mezun olan şuan Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Beyza ÇAKMAKÇI ,  8. Sınıf öğrencilerimizle kendisinin sınava hazırlık sürecinde neler yaşadığını paylaştı.Bilgiyi paylaşmaktan korkmadığını anlatan öğrencimiz sınava hazırlık sürecinde öğle aralarında sınıflarda arkadaşlarının anlamadıkları konuları kendisinin anlattığını bu şekilde kendisinin de daha etkili öğrendiğini ve unutmadığını söyledi. Şuandaki çalışmaları ileride sadece kendi yaşamlarını değil ailelerini, arkadaşlarını ve bulundukları sosyal çevresiyi de etkileyeceğini belirten Beyza ÇAKMAKÇI öğrencilerimizin kendisine sordukları soruları cevapladı.

Öğrencilerimizin okulların fiziki imkanları ve akademik başarılarının yanı sıra okullara giriş koşulları hakkında da bilgi sahibi olmasını sağlayarak , kendilerini geleceğe hazırlayacak okulları yakından görerek kendi ilgi ve yeteneklerine uygun olan okulları seçmelerine yardımcı olarak  onları geleceğe hazırlıyoruz

Kas

Öğrencilerimizi bu yıl yoğun olarak çalıştıkları LGS sınav stresinden biraz olsun uzaklaştırmayı ve moral motivasyonlarını arttırmayı amaçladığımız sinema etkinliğimizi gerçekleştirdik

Rehber öğretmenimiz Rüstem NEDİM  tarafından organize edilen sinema etkinliğimize 8. Sınıf öğrencilerimiz katıldı

Kas

Rehberlik hizmetleri kapsamında yapılan üst eğitim kurumu tanıtım gezisinde okulumuz 8. sınıf öğrencileri ilimizde bulunan nitelikli okulları yerinde görerek ayrıntılı bilgi edindiler.

Rehber öğretmenimiz Rüstem NEDİM ve müdür yardımcımız Gülşah VURAL tarafından planlanan okul gezimizde Düzce Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Düzce Turgut Özal Anadolu Liselerine ziyaret gerçekleştirdik.

Ekm

Öğrencilerimize okulumuz Rehber öğretmeni Rüstem NEDİM tarafından teknolojinin yararları , zararları ve zararlarından korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Ekm

Fen bilgisi öğretmenimiz Bilge ŞAHİN koordinatörlüğünde her ay kız öğrencilerimize yönelik yapılması planlanan kişisel bakım ve ergenlik dönemi ekim ayı toplantısı yapıldı.